Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Facturen in omloop van De Gemeentengids (Websoft)

  Facturen in omloop van De Gemeentengids (Websoft)

  Het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) ontvangt sinds korte tijd meldingen inzake De Gemeentengids - Websoft. Ondernemers geven aan een factuur te hebben ontvangen voor een 'Uitgave Gemeentengids'.

  De desbetreffende ondernemers verklaren echter zich niet bewust te zijn hiertoe op enigerlei wijze opdracht te hebben verstrekt en in ieder geval nooit enige intentie daartoe te hebben gehad.

  Mocht u een dergelijke factuur ontvangen hebben terwijl u veronderstelt nooit opdracht te hebben verstrekt verzoek, bij voorkeur per aangetekend schrijven, Websoft opheldering te geven over de overeenkomst waarop zij deze factuur baseren. Het advertentiebureau moet kunnen bewijzen dat een overeenkomst tot stand is gekomen.

  Let u erop, dat u de brief stuurt naar het recente adres dat bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Op het adres dat op de factuur staat vermeld is namelijk een pand gevestigd, dat te huur staat.

  Meldt u de ontvangst van een dergelijke factuur ook altijd bij het SAF. Let u erop dat dit geen spooknota is die in hun lijst van spooknota's genoemd wordt. De spooknota's in deze lijst kenmerken zich door de kleine letters, die aangeven dat het geen nota maar een aanbod is. Websoft heeft deze kleine letters niet!

  Klik hier voor een voorbeeld van de factuur.

  Bron: www.fraudehelpdesk.nl

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant