Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ex-partner van Rachel Hazes beschuldigd van oplichting

  Ex-partner van Rachel Hazes beschuldigd van oplichting

  Begin juni werd bekend dat Rachel Hazes en haar ex-partner Mike uit elkaar zijn. Voor alle sappige roddels en overige ditjes en datjes verwijzen we jullie met alle plezier naar de roddelbladen of de entertainmentsectie van jullie favoriete nieuwsmedium en beperken we ons tot een detail dat interessant is in de context van Opgelicht?!: twee ex-partners van deze Mike beschuldigen hem namelijk van oplichting, zo weet RTL Nieuws te vertellen.

  Volgens RTL Nieuws had weekblad Story de scoop. Twee ex-vriendinnen van deze Mike, ene Vanessa en ene Linda, bevestigen aan Story dat ze door hem zijn opgelicht. Onderstaand een foto van Hazes en Mike in betere tijden.

  7.000 euro lichter

  Vanessa, die tot begin dit jaar nog een relatie had met Mike, zegt tegen Story het volgende: 'Ik heb van 2018 tot begin dit jaar een relatie gehad met hem. Toen was hij al samen met Rachel, maar daar kwam ik pas later achter [...]. Hij heeft me voor 7.000 euro opgelicht.'

  Deze Mike zou met een (niet nader omschreven, red.) 'zielig verhaal' naar haar toe zijn gestapt en zou haar hebben gevraagd of hij 9.000 euro mocht lenen: hij had naar eigen zeggen dringend geld nodig. Ze heeft hem dit bedrag daadwerkelijk geleend, maar kreeg tot op heden slechts 2.000 euro retour. Op het resterende bedrag wacht ze naar eigen zeggen nog altijd.

  Lening van 17.000 euro met forse rente

  Een andere ex, Linda, zou van 2015 tot 2018 een relatie met deze Mike hebben gehad. Toen deze Linda door een moeilijke periode ging, zou Mike daar gebruik van hebben gemaakt: 'Na het overlijden van mijn vader was ik vrij labiel. [...] Hij stelde toen voor om samen een grotere auto te kopen en daarvoor een lening af te sluiten.'

  Mike had destijds echter geen vast inkomen, dus of Linda deze lening misschien kon afsluiten. Er werd een bedrag van 17.000 euro geleend met een rente van maar liefst 8.000 euro. Linda: 'Hij zou mij elke maand 215 euro betalen, maar dat heb ik maar een keer gezien. Vervolgens verdween hij van de ene op de andere dag uit mijn leven. […] Ik zal nu nog jarenlang iedere maand 215 euro moeten betalen.'

  Slachtoffer neemt advocaat in de arm

  Linda nam advocaat Peter Plasman in de arm toen bleek dat Mike een relatie had met Hazes. Plasman bevestigt aan RTL Boulevard dat er twee brieven - waarvan één aangetekend - naar het adres van Hazes zijn gestuurd.

  Rond de tijd dat de brieven werden bezorgd, liep ook de relatie op de klippen. Hazes laat weten verder niet over deze kwestie naar buiten te willen treden.

  Bron: RTL Nieuws

 • Ook interessant