Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Eigenaar Dream or Donate maakt eerste terugbetaling over

  Eigenaar Dream or Donate maakt eerste terugbetaling over

  De oprichter van inzamelingssite Dream or Donate Robert-Jan Mastenbroek ('Broer Rasta'), heeft een eerste bedrag overgemaakt aan gedupeerden. Het gaat om 25.000 euro, bevestigt Royce de Vries, de advocaat van de mensen die gedupeerd zijn.

  Het overgemaakte bedrag dekt niet al het geld dat de mensen claimen, maar het is 'een positief begin', aldus De Vries. Het geld staat op een rekening van het advocatenkantoor van De Vries. Dat kantoor is aan het inventariseren wie de gedupeerden zijn en voor hoeveel geld ze het schip in zijn gegaan. Aan de hand van dat overzicht wordt bepaald wie hoeveel geld krijgt.

  Op Dream or Donate kon geld voor goede doelen worden ingezameld. Vorige week was de site plotseling niet meer bereikbaar. Mastenbroek zei dat Dream or Donate was gehackt en dat hij daarom stopte met zijn site. Hij verkocht daarna een paar bezittingen op Marktplaats. Volgens Mastenbroek is de 25.000 euro die nu is overgemaakt het resultaat van deze uitverkoop: RTV Oost weet te melden dat hij een elektrische shovel voor dat bedrag zou hebben hebben verkocht. 

  In beslag genomen computers zijn teruggegeven

  Mastenbroek heeft zijn in beslag genomen computers weer terug, en dat zou volgens hem helpen om gedupeerden sneller terug te betalen: 'Vanaf nu kan ik weer communiceren en aan het werk gaan om mensen te helpen hun geld terug te krijgen.'

  Landhuis staat te koop

  Daarnaast heeft Mastenbroek zijn landhuis in Witharen afgelopen maandag te koop gezet. olgens hem is er veel interesse voor het landgoed. De eerste bezichtigingen staan zelfs al gepland, stelt de eigenaar van het crowdfundingplatform. Het makelaarskantoor Vrieling Makelaardij wil echter niet zeggen of dit klopt. Mastenbroek verwacht het pand en de bijbehorende grond echter gauw te hebben verkocht, waardoor gedupeerden zo snel mogelijk hun geld terugkrijgen, vertelt hij hoopvol.

  Echter zullen niet alle gedupeerden het geld op hetzelfde moment terugkrijgen, weet Mastenbroek er nog aan toe te voegen. 'Er zal voorrang worden geboden aan mensen die haast hebben. Maar iedereen krijgt het geld terug, zoals ik heb beloofd', benadrukt hij.

  De Vries had maandag een bijeenkomst met mensen die geld van Mastenbroek eisen. Zij willen met de man achter Dream or Donate in gesprek. 'Soms kan een gesprek tot de snelste oplossing leiden', aldus De Vries.

  Bron: ANP / RTV Oost

 • Ook interessant