Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Echtpaar licht telecombedrijf voor half miljoen op

  Echtpaar licht telecombedrijf voor half miljoen op

  De politie heeft een 41-jarige man en een 32-jarige vrouw opgepakt voor het herhaaldelijk oplichten van een groot telecombedrijf. Het stel zou veelvuldig bestellingen hebben gedaan voor vaste telefonie, met gebruik van valse identiteitsgegevens. De totale schade voor het bedrijf bedraagt zo'n half miljoen euro.

  De verdachten plaatsten bestellingen vanuit verschillende e-mailadressen. Ze gebruikten hierbij de adresgegevens van huizen die te koop stonden of net waren verkocht. De bestelde pakketten werden bezorgd op afhaalpunten van PostNL. De verdachten haalden de pakketten vervolgens op en sloten de modems op onbekende locaties aan.

  Vergelijkbare zaak 

  De politie arresteerde het Nederlandse echtpaar, woonachtig in België, op 9 januari. Zij komen in april voor de rechter en zitten voorlopig nog vast. Eind vorig jaar werd een 31-jarige man uit Delfzijl opgepakt voor dezelfde vorm van fraude. De politie betrapte hem op heterdaad in Groningen. De totale schade in deze zaak is ruim 150.000 euro. De rechtbank stelde hem in vrijheid, in afwachting van zijn proces.

  Bron: ANP

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant