Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Duizenden euro's kwijt door aankoop auto op nep-eBay

  Duizenden euro's kwijt door aankoop auto op nep-eBay

  Een man dacht via de Franse versie van eBay een nieuwe auto te kopen. De website bleek echter een door oplichters nagemaakte versie van de verkoopwebsite te zijn, meldt de Telegraaf.

  Toen de man geld over moest maken voor de auto, een bedrag van 7800 euro, is het geld niet naar de echte eBay overgemaakt maar naar het rekeningnummer van de oplichters.

  ING werkt niet mee oplichters te achterhalen

  De man besloot ING aansprakelijk te stellen voor de oplichtingszaak. De bankrekening van de oplichters was namelijk bij de ING gevestigd. De oplichters hebben daar een rekening op naam van V.D.V. eB Inc. kunnen openen, wat volgens de gedupeerde niet had mogen gebeuren.

  Daarnaast weigerde ING mee te werken aan het achterhalen van de identiteit van de criminelen. Het slachtoffer stapt daarop naar het Kifid.

  Privacywetgeving

  ING zegt dat zij niet hadden kunnen weten dat de rekening werd geopend door oplichters. Ook richt de bank zich op de privacywetgeving AVG. Daardoor kan de bank de naam van de oplichters niet met het slachtoffer delen. Het Kifid geeft de bank daarin gelijk. Hoewel het sneu is voor de man dat hij in de oplichtingstruc is getrapt, is dat niet de schuld van de bank. 

  Bron: Telegraaf 

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant