Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Drie organisatoren festival Vestiville opgepakt

  Drie organisatoren festival Vestiville opgepakt

  Drie organisatoren van het afgelaste festival Vestiville in het Belgische Lommel, zijn vrijdagavond opgepakt wegens fraude. Dat meldde het parket van Limburg zaterdagochtend. Vrijdag werd het festival op het allerlaatste moment om veiligheidsredenen afgelast door de burgemeester van Lommel.

  De drie worden verdacht van oplichting. Verschillende bedrijven ontvingen de afgelopen dagen valse betalingsbewijzen van de organisatie. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro's.

  Veiligheid kon niet worden gegarandeerd, festival werd afgelast

  De burgemeester van Lommel, Bob Nijs, gelastte het festival af omdat de veiligheid van artiesten en bezoekers niet kon worden gegarandeerd. Zo waren er niet voldoende beveiligers en nooduitgangen. De Amerikaan A$AP Rocky, een van de hoofdacts, had daarvoor al laten weten om die redenen niet te zullen optreden.

  Het afblazen van het driedaagse festijn in België zorgde voor flinke onrust onder de al aanwezige fans. De politie kwam eraan te pas om de zaak in de hand te houden. Vestiville pronkte met grote namen uit de hiphopwereld. Naast de al afgehaakte Rocky stonden onder anderen Cardi B, Jason Derülo, Migos, Future en Nicky Jam op het affiche.

  De organisatie heeft beloofd dat de festivalgangers hun geld terugkrijgen.

  Update zondag 19:45 uur: Twee Nederlanders vast

  Twee Nederlandse organisatoren van het afgelaste festival Vestiville in het Belgische Lommel zijn zondag op last van de onderzoeksrechter officieel aangehouden. Het gaat om een broer en zus. Dat hebben hun advocaten gemeld aan het Belgische persbureau Belga en de zender VRT Nieuws. Justitie onderzoekt of de organisatie van het festival zich schuldig heeft gemaakt aan onder meer fraude en oplichting.

  De broer en zus moesten zondag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die besloot de Nederlanders officieel aan te houden. Daardoor kan justitie ze langer dan 48 uur in de cel houden.

  Bron: ANP

 • Ook interessant