Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Drie jaar celstraf voor nepdeurwaarder Mustafa O.

  Drie jaar celstraf voor nepdeurwaarder Mustafa O.

  De 32-jarige Mustafa O. uit Groningen is door de Noordelijke Fraude Kamer (NFK) van de rechtbank Noord-Nederland veroordeeld tot drie jaar celstraf voor oplichting.

  Mustafa belde kleine ondernemingen op en deed zich voor als gerechtsdeurwaarder of medewerker van de rechtbank in Amsterdam. Hij vertelde de ondernemers dat er een factuur van een advertentie in een bedrijvengids of telefoongids niet was betaald. Daarom zou er beslag worden gelegd op de bankrekening van het bedrijf, tenzij het bedrijf gelijk geld zou overmaken.

  Niet iedereen kon het bedrag direct betalen. Daarom werden onder andere de spaarrekeningen van hun kinderen gebruikt. Een gedupeerde gebruikte zelfs het geld dat voor de uitvaart van haar kleinkind was bestemd.

  Er zijn meer dan vijftig aangiftes van oplichting en poging tot oplichting tegen O. gedaan. Vaak ging het om duizenden euro’s die gelijk na de overboeking opgenomen werden bij een geldautomaat. In enkele gevallen kon de bank voorkomen dat het geld bij de oplichter terechtkwam.

  Bron:

  zoom

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant