Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Dennis H., internetoplichter

  Dennis H. opnieuw bestraft

  Internetoplichter Dennis H. (31), die via Marktplaats spullen verkocht maar na betaling nooit iets leverde, heeft er een onherroepelijke celstraf bij. H. kreeg eerder al anderhalf jaar cel, in 2008 nog 22 maanden en afgelopen maart nog een keer twee jaar gevangenisstraf.

  Hoger beroep

  De tweeëntwintig maanden cel blijven van kracht, bleek dinsdag bij het gerechtshof in Arnhem. H. had hoger beroep ingesteld, maar hij legde schriftelijk niet uit waarom. Ook kwam de oplichter niet opdagen en stuurde hij geen advocaat. Iemand heeft dan blijkbaar geen belang bij een nieuwe blik op zijn strafzaak, redeneert de wet.

  Oplichting en verduistering

  De tweeëntwintig maanden straf waren opgelegd voor oplichtingen tussen 2002 en 2006. Dat dossier was zo omvangrijk dat er vier steekwagentjes voor nodig waren. Aan gedupeerden uit deze strafzaak moet Dennis H. bijna 62.000 terugbetalen, besliste het hof dinsdag. Afgelopen maart veroordeelde de rechtbank H. nog tot twee jaar cel voor 108 nieuwe gevallen van internetoplichting in 2007 en 2008. H. bood vooral dure zaken als spelcomputers en telefoons aan en werkte vanuit internetcafé's en belhuizen, waar hij steeds maar kort verbleef.Daarnaast pleegde hij in deze periode ook verduistering als medewerker van TNT in Nijmegen.

  Bron: ANP

 • Ook interessant