Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Kijktip: speurtocht naar oplichter Dennis in Dossier Opgelicht?!

  Kijktip: speurtocht naar oplichter Dennis in Dossier Opgelicht?!

  In 'Dossier Opgelicht?!: een spoor van vernieling' volgen we het bizarre verhaal van oplichter Dennis. Hij liet zijn vrouw en kind berooid achter en maakte tientallen slachtoffers. De redactie van Opgelicht?! onderzoekt zijn werkwijze, spreekt met slachtoffers en speurt naar de verblijfplaats van Dennis.

  Die speurtocht krijgt een dramatische wending als blijkt dat Europol de jacht op de oplichter is gestart. Maar waarom? 

  Kijk hier Dossier Opgelicht?!

  Plundert spaarrekening van zoontje

  In de documentaire komt Janet er stapsgewijs achter dat haar jeugdliefde Dennis een oplichter is. Het begint klein en onschuldig met wat onduidelijke betalingen en een tankpas die van haar naam, op zijn naam wordt gezet. Maar als pijnlijk dieptepunt plundert hij zelfs de spaarrekening van hun zoontje.

  Identiteitsfraude en tonnen aan schade

  Al snel stapelen de problemen zich verder op. De betaalachterstand op de hypotheek is zo groot dat het gezin moet verhuizen naar een vervallen krot op een industrieterrein. Daar blijft het helaas niet bij: Dennis blijkt op meer vlakken extreme schulden te hebben gemaakt door onder andere huizen en bedrijfsruimte  te kopen. Daarbij pleegt hij volgens Janet  identiteitsfraude met haar naam. De totale schuld loopt in de tonnen: hoe kon Dennis jarenlang zijn gang gaan?

  Eerste crimedoc van de makers van Opgelicht?!

  Waar is Dennis en wat wil Europol van hem? En hoe moet het verder met Janet ende gedupeerden? Dossier Opgelicht?! is vanaf nu te zien op NPO Start

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant