Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Consumenten ontvangen dreigende e-mails namens LuxStyle

  Consumenten ontvangen dreigende e-mails namens LuxStyle

  Zowel bij Opgelicht?! als bij het Europees Consumenten Centrum (ECC) komen meldingen binnen van consumenten die recentelijk dreigende e-mails namens LuxStyle hebben ontvangen. LuxStyle zou nu ook werken onder de naam Digital Sourcing. Hier heeft ECC heeft ook klachten ook over ontvangen.

  De ontvangers van de e-mails worden gewezen op een achterstallige betaling en worden verzocht spoedig tot betaling over te gaan om verdere procedures te voorkomen. De e-mails komen van IO International Collections en worden verstuurd namens Lux International Sales ApS.

  Dreigende e-mails

  In deze e-mails van IO International Collections ([email protected]) wordt verwezen naar een achterstallige betaling bij Lux International Sales ApS. Het bericht stelt dat een advocaat namens Lux International Sales ApS een procedure zal voorbereiden als de consument geen actie onderneemt op deze kennisgeving. De consument dient € 50 binnen 96 uur over te maken om de zaak op te lossen. Door direct actie te ondernemen, kan een rechtszaak worden voorkomen. Anders gaat de advocaat direct aan de slag.

  Wat zijn mijn rechten?

  Ondernemers en incassobureaus houden zich niet altijd aan de wet. Soms is de vordering onterecht en soms gaan dreigementen te ver. Ontoelaatbare druk mag niet. Als je meent dat IO International Collections en/of Lux International Sales ApS onterecht een betaling van je eist, bijvoorbeeld omdat je niets hebt besteld, dan ben je niet verplicht te betalen.

  Wat kan ik doen?

  Heb je een e-mail van IO International Collections ontvangen en is de vordering onterecht? Dan adviseert het ECC je eenmalig een e-mail terug te sturen. Hierin geef je aan waarom je het niet eens bent met de rekening en dat je niet ingaat op het voorstel om € 50 te betalen. Op deze manier betwist je de vordering gemotiveerd.

  Wil je oneerlijke (incasso)praktijken melden? Dat kan bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Jouw melding helpt de ACM op te treden tegen bedrijven die de regels overtreden.

  Voorbeeldbrief

  Als je vindt dat LuxStyle of Digital Sourcing van jou ook onterecht een betaling eist, dan kun je hier een verweerbrief downloaden.

  Bron: ECC

 • Ook interessant