Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Celstraf voor ex-directeur artiestenstal Borsato

  Celstraf voor ex-directeur artiestenstal Borsato

  De voormalige directeur van The Entertainment Group, de artiestenstal van Marco Borsato, is donderdag veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

  De rechtbank Zwolle achtte bewezen dat de 58-jarige Zwolse zakenman Leo W. 3 ton uit de boedel van The Entertainment Group onttrok en valse facturen indiende ter grootte van ruim 3 miljoen euro.

  FaillietThe Entertainment Group ging in september 2009 failliet. Tot vlak voor het faillissement was W. financieel directeur. Met de valse facturen werd btw teruggevorderd om onder meer de concerten van Diana Ross te bekostigen. Voordat W. aan de slag ging, was de financiële positie van het bedrijf al met 10 miljoen euro verslechterd door te dure overnames.

  Staat voor 6 ton opgelichtDoor de belastingfraude werd de Staat voor circa 6 ton opgelicht. Tegen W. was een celstraf van 22 maanden geëist. De rechtbank kwam tot een lagere straf omdat ze het door W. persoonlijk genoten voordeel lager inschat. Volgens de oud-directeur stelde hij valse facturen op om te kunnen aantonen dat er veel mankeerde aan de boekhouding. Hij nam daarmee echter bewust het risico dat de facturen daadwerkelijk gebruikt werden, onder meer om belasting mee terug te vragen, stelde de rechtbank in Zwolle.

  Bron: ANP

  Gerelateerd

 • Ook interessant