Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Cash trapping in Haarlem en Gouda

  Cash trapping in Haarlem en Gouda

  Vorige week werd een Haarlemse vrouw het slachtoffer van cash trapping. Hierbij wordt de pinautomaat gemanipuleerd, zodat het gepinde geld blijft hangen en dieven het er later uit kunnen halen. In Gouda bleef het bij een poging.

  Woensdagavond wilde een vrouw 600 euro opnemen bij een automaat aan het Houtplein in Haarlem. Hoewel de uitgifteklep gesloten bleef, is het geld wel van de bankrekening van de vrouw afgeschreven.

  Vrijdag wilde een man pinnen bij een geldautomaat aan de Vredebest in Gouda. De man ontdekte dat er met de automaat was geknoeid en dat er over de gelduitgiftegleuf een andere klep was gemonteerd. Toen de man verder keek ontdekte hij dat het klepje los kon, erachter zat een biljet van 50 euro.

  Vermoedt u cash trapping?Krijgt u geen geld na het pinnen? Verlaat dan de geldautomaat niet! Neem altijd contact op met het meldnummer van de betreffende bank. Dat nummer staat op de geldautomaat. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Vindt u de situatie verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.

  Bron: politie.nl / haarlemsdagblad.nl

 • Ook interessant