Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Belg gechanteerd met valse naaktvideo

  Belg gechanteerd met valse naaktvideo

  Een 27-jarige man uit België werd via Facebook bericht door een onbekende dame. Ze beweerde een pikant filmpje te hebben van de man dat tijdens een Skypesessie zou zijn opgenomen.

  De man, Niels G., werd gemaild door een zekere Anna Ponce, een volgens het bericht Ivoriaanse vrouw. Zij beweerde dat ze in bezit was van een naaktvideo van Niels. De video zou volgens haar afkomstig zijn van een Skypesessie. Volgens Niels had deze Skypesessie echter nooit plaatsgevonden. Hij stapte direct naar de lokale politie. Deze kon helaas weinig doen vanwege ingewikkelde internetconstructies en lastig traceerbare afzenders.

  De bende vroeg 800 euro voor de video. Mocht Niels dit niet storten middels Western Union, dan zouden ze de video openbaar maken. Ze dreigden zelfs met het sturen van de film op CD-ROM naar zijn familie. Niels notificeerde zijn omgeving: 'ik heb dan een berichtje op mijn Facebookpagina gepost waarin ik al mijn vrienden en kennissen waarschuwde dat er misschien een filmpje waarin ik mijzelf masturbeerde de ronde zou doen. Ik heb hen verteld dat dat een vals filmpje was, dat ze mij afdreigden en dat ik de politie hiervan op de hoogte ging brengen.' Het filmpje zelf is nooit op de Facebookpagina van Niels verschenen.

  De film zelf was overigens van slechte kwaliteit, aldus Niels. Met het geld wilden de oplichters zogenaamd de operatie van hun zieke zuster betalen, aldus het slachtoffer. Niels is niet de enige die werd opgelicht door deze bende. Ook een man uit Oostende was slachtoffer van de bende.

  Bron: HLN.be (20-02-2015)

 • Ook interessant