Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Autodieven opgepakt na betaling met nep-app

  Autodieven opgepakt na betaling met nep-app

  De politie heeft op dinsdag 10 juli in het Drentse Tynaarlo drie mensen opgepakt omdat zij een gestolen auto probeerden te verkopen. De Peugeot was een dag eerder via Marktplaats verkocht aan handlangers. Die betaalden de auto zogenaamd met een app voor internetbankieren. De app was echter vals en het geld werd nooit bijgeschreven op de bankrekening van de verkoopster.

  Terwijl de cameraploeg van Opgelicht?! klaarstond om de oplichters te confronteren, arresteerde de politie de twee inzittenden van de gestolen auto. Even verderop werd nog een man aangehouden. Hij zou ook betrokken zijn bij de verkoop.

  Steeds vaker nepbetalingen

  Opgelicht?! waarschuwt regelmatig voor nepbetalingen met een nagemaakte bank-app. Het gebruik van valse apps voor mobiel bankieren komt steeds vaker voor. Oplichters zeggen een artikel te willen kopen en betalen dat via mobiel bankieren. De verkoper kan zelfs meekijken terwijl het geld naar zijn rekening wordt overgemaakt. Maar de app is vals. Hoewel die vrijwel niet te onderscheiden is van de echte bank-app, wordt er in werkelijkheid geen cent overgemaakt. Als de verkoper zijn spullen meegeeft, is hij die voorgoed kwijt, zonder er ook maar één cent voor betaald te hebben gekregen.

  Verkoopster opgelucht

  De verkoopster van de auto was erg opgelucht toen zij hoorde dat het trio was opgepakt. De drie verdachten van 20, 21 en 22 jaar oud zitten nog in voorarrest en worden door de politie verhoord.

  Bekijk de beelden

  Bekijk hieronder de eerste beelden van de arrestatie. Het hele verhaal zie je in september in een van de uitzendingen van Opgelicht?!.

  Meer informatie: hoe voorkom ik dat ik word opgelicht met een valse bank-app?

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant