Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Ajax bezorgd om woekerprijzen Champions League-tickets

  Ajax bezorgd om woekerprijzen Champions League-tickets

  Voetbalclub Ajax maakt zich in aanloop naar het Champions League duel met Juventus zorgen over woekerprijzen die worden gevraagd voor tickets, waarbij het soms nog maar de vraag is of die kaartjes wel geleverd worden. Onderzoek van Opgelicht?! wijst uit dat op internet al bedragen gevraagd worden van 500 – 2.000 euro voor kaartjes. De club zelf raadt iedereen aan alleen tickets te kopen via de ticketshop van Ajax.nl.
   

  Kopers die voor andere kanalen kiezen lopen het risico teveel te betalen, en daarbij is het nog onzeker of de tickets wel geldig zijn. Kaartjes kopen van een particulier is altijd riskant. Betaal je vooraf? Of wil je boter bij de vis? Bij vooraf betalen moet je nog maar zien dat je je kaartjes opgestuurd krijgt, maar zelfs wanneer je de tickets in handen hebt is het nog maar de vraag of je daadwerkelijk het stadion binnenkomt. Wanneer het vermoeden rijst dat er sprake is van zwarthandel, wordt een kaartje geblokkeerd. Ook zijn er soms valse kaarten in omloop met een ongeldige (bar)code.
   
  Maar ook kaartjes kopen via bekende internetsites brengt gevaar met zich mee. Sites als Viagogo beroepen zich erop dat ze slechts bemiddelen tussen koper en verkoper, en dus niet zelf de verkopende partij zijn. Wanneer je met een (peperduur) kaartje uiteindelijk toch het stadion niet binnenkomt worden de kosten niet vergoed.

  Wie zijn kaartje voor een hogere prijs dan de originele prijs doorverkoopt, loopt in elk geval het risico door Ajax zelf aangepakt te worden. De club heeft onlangs 21 mensen aangemeld voor een landelijk stadionverbod: ze verkochten kaarten via sites als Viagogo voor een aanzienlijk hogere prijs door, en vervalsten zelfs kaarten. Naast een stadionverbod kan de club ook boetes opleggen.

 • Ook interessant