Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Geen tickets bemachtigd voor de Formule 1 op Zandvoort? Koop ze niet over!

  Geen tickets bemachtigd voor de Formule 1 op Zandvoort? Koop ze niet over!

  Het gebeurt met grote regelmaat dat entreebewijzen voor populaire evenementen voor woekerprijzen worden doorverkocht zodra het evenement is uitverkocht. Kaarten voor de Formule 1 van Zandvoort, die volgend jaar verreden wordt, vormen daarop geen uitzondering. Nog afgezien van de risico's die het kopen van dergelijke tickets met zich meebrengt, raadt de organisatie het ten strengste af om deze kaarten op te kopen. Handelaars zijn dan ook gewaarschuwd!

  De tickets voor de grand prix van 2020 werden afgelopen dinsdag toegewezen, maar al van tevoren was duidelijk dat de vraag het aanbod ruimschoots oversteeg. De organisatie stelde 315.000 tickets beschikbaar voor het hele weekend, maar er waren meer dan één miljoen geïnteresseerden. Het zal dan ook niemand verbazen dat de eerste tickets direct na de loting al voor woekerprijzen op Marktplaats werden aangeboden, wat logischerwijs tot rumoer leidde onder teleurgestelde belangstellenden.

  Jan Lammers, sportief directeur van Dutch GP, heeft verkopers gewaarschuwd dat het doorverkopen van kaarten niet is toegestaan en dat de kans groot is dat deze tickets ongeldig worden verklaard. Hoe ze dat precies van plan zijn, wordt desgevraagd echter niet toegelicht. Lammers wil de handelaren namelijk zo min mogelijk in de kaart spelen.

  Advies: 'koop geen tickets van derden'

  Lammers stelt daarnaast dat het onverstandig is om tickets over te kopen van derden: 'Wij raden iedereen af om via onbekende kanalen kaarten te kopen, omdat onmogelijk te achterhalen is of deze kaarten echt zijn. Voor mensen die echt niet van hun kaarten gebruik kunnen maken, zijn er voldoende mogelijkheden om de kaarten op een betrouwbare manier door te verkopen.'

  Weten waar je op moet letten bij de aanschaf van tweedehands kaarten? Check onderstande button:

  Kaarten voor evenementen overkopen? Dit is waar je op moet letten!

  Dutch GP is voornemens om een eigen wederverkoopplatform te lanceren. Ook kunnen de tickets aan vrienden of bekenden worden verkocht, maar dan wel voor de reguliere prijs.

  Mensen die tickets hebben bemachtigd, krijgen deze pas twee weken voor aanvang in huis. Deze tickets zijn gepersonaliseerd, staan dus op naam en bevatten daarnaast een unieke, persoonlijke barcode.

  Bron: ANP / AD.nl

 • Ook interessant