Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een auto?

  Weet je waarop je moet letten als je een auto koopt! Hieronder een aantal tips van de BOVAG.

  1. Wanneer je een auto bij een garage koopt, let er dan op dat deze is aangesloten bij BOVAG. Je kunt dan in geval van problemen altijd bij de geschillencommissie terecht.

  2. Op internet kun je de prijzen van verschillende aanbieders gemakkelijk met elkaar vergelijken. Natuurlijk wil je niet te veel betalen, maar let op als een auto ver onder de gemiddelde prijs wordt aangeboden! Te mooi om waar te zijn, blijkt achteraf vaak een miskoop.

  3. Een handig hulpmiddel is de ANWB/BOVAG Koerslijst. Dit is een uniek overzicht van de richtprijzen van gebruikte auto's. Een team van deskundigen uit de autobranche bepaalt, samen met consumentenorganisatie ANWB, deze prijzen iedere maand opnieuw aan de hand van de dan geldende marktprijzen. De koerslijst geeft gegevens over bijna alle personenauto's tot en met zeven jaar oud. Op basis van de huidige kilometerstand, uitvoering en opties kun je de waarde van je auto achterhalen. Je krijgt de richtprijs bij inruil bij een autobedrijf, maar je ziet ook de richtprijzen bij aankoop bij een autobedrijf. De daadwerkelijke waarde van een auto hangt uiteraard ook af van de staat van de auto en eventuele regionale verschillen.

  4. Controleer de kilometerstand. Vraag naar de onderhoudsboekjes. Bij een garage kun je vragen naar Nationale Auto Pas. Wanneer je bij een particulier koopt, kun je de kilometerstand online checken.

  5. Maak altijd eerst een proefrit en controleer of alles werkt. Doe nooit een aanbetaling voor je een proefrit gemaakt hebt.

  6. Lees de voorwaarden van het koopcontract altijd goed door

  Voor meer tips kijk op: www.bovag.nl

  Gerelateerd

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant