Heb je een e-mail ontvangen uit naam van Videoland over een geblokkeerd account? Pas dan op! Je hebt hier met een phishingmail te maken.

Volgens het bericht zouden er meer dan vier personen toegang hebben tot je account. Videoland denkt hierom dat derden je gegevens kunnen bekijken. Om deze reden is je account geblokkeerd.

Hengelen naar gegevens

Om de blokkade op te heffen dien je op de button in het bericht te klikken. Je wordt doorverwezen naar de zogenaamde website van de video on demand-dienst. Hier wordt je gevraagd om in te loggen. Doe dit niet! Videoland zit niet achter dit bericht. Op deze manier proberen criminelen naar je gegevens te hengelen om ze voor frauduleuze doeleinden te gebruiken.

Blokkade opgeheven

Niet alleen je inloggegevens, ook je naam, adres én creditcardgegevens worden gevraagd. We raden je ten zeerste af deze te delen. Na de gegevens ingevuld te hebben wordt er gemeld dat de blokkade is opgeheven. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar de echte website van Videoland. Tegen die tijd zijn je gegevens in de handen van oplichters beland.

Advies

Ons advies: ga hier niet in mee. Het bericht probeert op slinkse wijze je gegevens te ontfutselen. Door hier niet op in te gaan houd je je gegevens op een veilige plaats: bij jezelf.

Je kunt hier meer lezen over phishingmails

Gerelateerd