Heb je een e-mail over een gewonnen televisie ontvangen die zogenaamd van Samsung afkomstig is? Let dan goed op! Je hebt nog niets gewonnen en de kans dat de prijs nog uitgereikt gaat worden is vrijwel nihil.

De eerste zin in de e-mail doet je denken dat je de televisie al gewonnen hebt, later in het bericht blijkt dat je nog geen prijs in handen hebt.

Drie vragen

Er staat geschreven dat een tv ter waarde van €649,- wordt verloot. Door op de link in de e-mail te klikken zou je kunnen zien of je de tv gewonnen hebt. Deze link verwijst je door naar een website waar drie vragen gesteld worden. Nadat je de vragen ingevuld hebt, wordt er naar je naam en telefoonnummer gevraagd. We adviseren je om deze gegevens niet weg te geven.

0909-nummer

Onderaan de webpagina wordt uitgelegd hoe de actie vervolgens in zijn werk zal gaan. Je dient het aangegeven 0909-nummer te bellen, hier worden je meer dan 250 vragen gesteld. De persoon die de meeste juiste antwoorden binnen de kortste tijd weet te beantwoorden, wint de prijs. Er zijn echter meerdere addertjes onder dit gras te vinden.

Tijd is geld

Het bellen naar dit telefoonnummer kost je namelijk maar liefst €0,90 per minuut. Dat is een hoog bedrag als je rekening houdt met de hoeveelheid vragen die je zal moeten beantwoorden. Bovendien wordt de lijn na vijftig minuten sowieso verbroken, ongeacht of je de vragen hebt ingevuld. Als dit gebeurt, ben je geen deelnemer van deze misleidende winactie meer.

Tv van Samsung is geen prijs

Daarnaast staat in de tekst onderaan dat de actie niets te maken heeft met de getoonde prijzen. Je kunt dus geen televisie van Samsung winnen. Of je überhaupt een prijs kunt winnen met deze actie is nog maar de vraag.

Verwijder het bericht

Kortom: het is niet waarschijnlijk dat je en de kans dat je geld verliest als je meedoet is groot. Hierom adviseren wij je niet deel te nemen aan deze winactie en het bericht te verwijderen.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd