Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Pas op voor valse winactie over nieuwe telefoon

  De redactie van Opgelicht?! heeft al vaker gewaarschuwd voor een valse mail uit naam van Samsung, waarin staat dat je een nieuwe telefoon hebt gewonnen. Onze inbox stroomt opnieuw over met meldingen over hetzelfde valse bericht. Trap er niet in! Als je niet oplet, eindig je met een duur abonnement waar je niets aan hebt.

  Volgens de mail heb je een aantal maanden geleden meegedaan aan een wedstrijd van Samsung. Je hebt niet de hoofdprijs gewonnen, maar wel een gloednieuwe Samsung Galaxy S9+, inclusief draadloos oplaadstation. Je moet je prijs binnen één dag claimen, anders gaat de telefoon naar iemand anders. Om dit te doen hoef je alleen maar op de link in het bericht te klikken.

  Voor een paar euro aangeboden

  Als je op de link klikt, word je doorgestuurd naar een website waar de telefoon voor een paar euro wordt aangeboden. Je hoeft alleen nog maar je gegevens in te vullen. Het bedrag kan je betalen met je creditcard. Doe dit niet!

  Een duur (proef)abonnement

  Als je helemaal naar beneden scrolt op de 'Samsung'-site, kan je in kleine lettertjes lezen dat je helemaal geen prijs hebt gewonnen, maar meedoet aan een loterij. De aanbieding wordt ook geleverd met een proefabonnement van drie dagen voor een website met onbeperkt entertainment. Na die drie dagen betaal je maar liefst €75,- per maand.

  Vaker gewaarschuwd

  Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor dit soort abonnementsdiensten. Zo zijn er al valse mails verstuurd uit naam van Bol.com, MediaMarkt en Albert Heijn.

  Ons advies luidt: als een winactie te mooi lijkt om waar te zijn, is hij dat vaak ook. Deze valse winactie van 'Samsung' kan je in ieder geval gelijk weggooien.

  Gerelateerd

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant