Het is bijna Pasen! Er is een vrolijke e-mail in omloop van 'Jumbo' die je op deze feestdag wijst. Daarnaast staat in het bericht dat je geldprijzen kunt winnen als je deelneemt aan hun onderzoekspanel. Maar pas op: ook tijdens de feestdagen kun je misleid worden.

In het onderzoekspanel zou je kunnen laten horen wat je vindt van Jumbo. Als dank voor de tijd die je in het panel zou steken, doe je mee aan een maandelijkse loterij waar je geldprijzen kunt winnen.

Enquête invullen

Ook deze maand zou je al zo'n geldprijs kunnen winnen. Je hoeft dan enkel een enquête in te vullen. Je komt bij de vragenlijst door op de button in de e-mail te klikken. We adviseren je om dit niet te doen. Er zal namelijk naar je gegevens gevraagd worden door de afzender van de e-mail. Je gegevens worden vervolgens doorverkocht aan de sponsoren van de 'winactie'. Deze sponsoren zullen je op hun beurt lastigvallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Echte winacties Jumbo

Jumbo heeft niets met deze actie te maken. Dit kun je onder andere zien aan het e-mailadres van de afzender. Dit adres komt niet overeen met dat van de supermarktketen. Daarnaast geeft Jumbo aan dat de echte winacties altijd aan hun Facebookpagina of officiële website worden gekoppeld. Hier is dat niet het geval.

Naar de prullenmand

We adviseren je om deze e-mail naar je prullenmand te verslepen. Opgelicht?! denkt namelijk dat Pasen leuker is zonder misleidende winacties.

Lees hier hoe je een valse e-mail kunt herkennen

Gerelateerd