Sinds vorige week is de populaire berichtendienst WhatsApp voor iedereen gratis. Gebruikers hebben een melding ontvangen waarin staat dat het WhatsApp abonnement is verlengd en niet meer zal verlopen.

Ook zijn er meldingen verstuurd waarin staat dat het abonnement is ingekort, maar dit was een foutje. Het bedrijf benadrukt dat de berichtendienst vanaf nu 100 procent gratis is.

Android en Apple

Voor Android-gebruikers was WhatsApp het eerste jaar gratis, daarna zou betaald moeten worden voor de app. Dit heeft echter slechts een enkeling gedaan, het abonnement werd tot nu toe namelijk altijd verlengd. Gebruikers van Apple moesten tot vorige week nog wel betalen voor WhatsApp.

Betaalmethode

Volgens oprichter Jan Koum zijn de betaalde abonnementen geschrapt omdat veel WhatsApp-gebruikers geen creditcard of betaalkaart hadden. ‘En ze waren bang dat ze geen toegang meer zouden hebben tot hun familie en vrienden na het eerste jaar. Daarom zullen we de komende weken de betaling uit de verschillende versies van onze app halen en zal WhatsApp je niet meer vragen om een betaling’, schrijft Koum op zijn blog.

Valse meldingen

In het verleden kregen gebruikers van WhatsApp de melding dat hun abonnement was verlopen. Deze meldingen werden niet gestuurd door de berichtendienst zelf maar door kwaadwillenden die geld van slachtoffers in handen probeerden te krijgen. Krijg je dus een melding over het verlopen van WhatsApp? Negeer deze dan. Het is niet meer mogelijk dat je WhatsApp verloopt.

Bron: androidworld.nl

Foto: Shutterstock

Gerelateerd