Na zorgvuldige controle van je jaarafrekening bij Vitens heeft het waterleidingbedrijf vastgesteld dat je 207,64 te veel hebt betaald aan termijnbedragen. 
 

Om je teruggave te verwerken dien je op de gele knop ‘Aanvragen’ te drukken. Als je dit doet loop je het risico dat je naar een valse website wordt gelokt waar je jouw gegevens moet invullen of dat er malware op je apparaat wordt geïnstalleerd. Om te voorkomen dat je een neprekening betaalt adviseert Vitens: “Gebruik uw Mijn Vitens-account om daar uw nog te betalen rekeningen en persoonsgegevens na te kijken.”

Valse mail Vitens Bron: Fraudehelpdesk

Geld terugkrijgen klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar laat je niet verleiden door dit mooie bedrag. Voorkom dat je jouw bankgegevens blootgeeft aan criminelen en blijf via onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

‘Beste Vitens klant’

Bovenstaand bericht bevat een onpersoonlijke aanhef. Vitens laat weten nooit mails naar meerdere klanten tegelijk te sturen, waardoor de aanhef in hun mails altijd persoonlijk is. 

Lees ook