Heb je een e-mail ontvangen over een fantastische prijs die je hebt gewonnen? Volgens het bericht zou jouw kassabon geselecteerd zijn door supermarktketen Jumbo.

Het bericht belooft je een speciale prijs. Om te weten wat je gewonnen hebt, dien je op de button in de e-mail te klikken.

Nog niets gewonnen

Je komt op een website terecht waar blijkt dat je kans maakt op een giftcard van €500,-. Je hebt dus nog niets gewonnen, zoals in de e-mail vermeld stond. Op de website worden je een aantal vragen gesteld over Jumbo. Na het beantwoorden van de vragen is er een formulier zichtbaar waar je je gegevens in dient te vullen. We raden je af dit te doen. Hier hebben we meerdere redenen voor.

Geen 'fantastische prijs'

Onderaan de pagina is namelijk te lezen dat de Jumbo niets met de actie te maken heeft. Je kunt dus geen giftcard of andere 'fantastische prijs' van de supermarktketen winnen. Daarnaast is in de algemene voorwaarden te lezen dat een marketingbureau achter het bericht zit. Dit bureau wil je gegevens doorverkopen aan andere partijen. Deze partijen zullen je lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Verwijderen en negeren

We adviseren je de e-mail te verwijderen en negeren. Op deze manier houd je je gegevens in eigen zak en je mailbox schoon.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd