Vorige week nog waarschuwde Opgelicht?! voor een valse mail van 'ICS', maar er is alweer een nieuwe versie in omloop. Dit keer gaat het om een bericht over het bekijken en betalen van je rekeningoverzicht. Deze lijkt sprekend op een e-mail die de creditcardmaatschappij maandelijks naar haar klanten verstuurd. Het is echter een kopie, gemaakt door oplichters met als doel je ICS-inloggegevens in handen te krijgen.

Er zijn een aantal overeenkomsten met de echte mail. Allereerst is de tekst in de nepmail bijna gelijk aan die in de echte mail: slechts een aantal zinsconstructies zijn anders. Daarnaast zijn de logo en de titel zeer kundig nagemaakt. Aan de aanhef kun je zien dat het hier om een valse e-mail gaat. Deze luidt: 'geachte kaarthouder', terwijl in de officiële e-mail van ICS de naam van de klant wordt gebruikt.

Wanneer je bij de nepmail klikt op 'inloggen op mijn account', krijg je een inlogscherm waarin je je inlognaam en wachtwoord moet geven. Wanneer je dit invoert, is er kans dat ze er met jouw gegevens vandoor gaan.

Advies

Controleer de e-mail goed en check de URL. De juiste URL van ICS Nederland is: icscards.nl. Wijkt de URL af, vul dan geen gegevens in. Houd de screenshot van de nepmail die bij dit bericht staat er dus goed naast, zodat je verdere problemen voor bent. Je kunt valse e-mails melden bij ICS via valse-email@icscards.nl.

Gerelateerd