Een vrouw uit Sliedrecht is onlangs het slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij aan haar de weg werd gevraagd met behulp van een landkaart. Drie oplichters jatten haar pinpas en roofden haar bankrekening leeg. Deze truc komt vaker voor. Wees hier alert op!

De pincode van het slachtoffer werd bij een Jumbo-filiaal afgekeken door een van de oplichters. Vervolgens werd de vrouw op de parkeerplaats van de supermarkt aangesproken door de twee anderen. Zij vroegen haar de weg en toverden hierbij een landkaart tevoorschijn. Op deze manier leidden zij het slachtoffer af zodat ze ongemerkt haar bankpas konden stelen. Even later roofden de oplichters haar hele bankrekening leeg. De oplichters zijn gefilmd en de beelden zijn hier te bekijken.

Digitaal tijdperk

'We leven in een digitaal tijdperk', waarschuwt de politie. 'Als we ergens naar toe willen gebruiken we navigatie. Als iemand zomaar een landkaart uitvouwt en de weg vraagt, heb je alle redenen om achterdochtig te zijn. Herken je de verdachten of heb je tips die kunnen leiden naar de verdachten? Neem dan contact op met ons via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.'

Meer informatie: veelvoorkomende babbeltrucs

Bron: rijnmond.nl

Gerelateerd