Opgelicht?! ontvangt wederom veel meldingen over een valse e-mail uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Het bericht informeert je voor de derde keer over een betaling die je nog dient te voldoen. Je zou een verkeersvoorschrift overtreden hebben, hierom heb je een boete ontvangen.

Beslag op je rekening

Je moet het aangegeven bedrag betalen voor aankomende vrijdag, anders zal het CJIB genoodzaakt zijn beslag te leggen op je rekening. Dat houdt in dat je geen toegang hebt tot je rekening en geld. Ga hier niet in mee, dit is enkel bangmakerij.

Slachtoffer

Opgelicht?! ontving onlangs bericht van een persoon die slachtoffer is geworden van deze oplichtingstruc. Mede vanwege de dreigende toon van het bericht, besloot de persoon de rekening te betalen. Achteraf ontdekte het slachtoffer dat het een valse e-mail bleek te zijn.

Rekeningnummer=nep

Het zogenaamde CJIB vraagt je om het geld over te maken naar het aangegeven rekeningnummer. Dit rekeningnummer is niet van het echte CJIB. Heb je toch geld overgemaakt naar dit nummer? Neem dan contact op met de politie.

Onmiddellijk verwijderen

Het CJIB zegt nooit boetes of aanmaningen per e-mail te sturen. We adviseren je dit bericht onmiddellijk te verwijderen.

Je kunt hier meer lezen over valse bekeuringen

Gerelateerd