Gefeliciteerd! Je hebt een gloednieuwe smartphone gewonnen. Je hoeft alleen maar je prijs te claimen via de link in het bericht. Doe dit niet! Dit is een valse winactie en als je het wel doet, eindig je met een duur en onnodig abonnement.

Volgens de valse mail heb je een tijd geleden meegedaan aan een wedstrijd van Samsung. Je hebt niet de hoofdprijs gewonnen, maar wel een nieuwe telefoon. Je moet je prijs binnen drie dagen claimen. Als je dit niet doet, gaat je prijs naar iemand anders. Je kan je telefoon claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Proefabonnement afgesloten

De link stuurt je naar een website waar jouw telefoon voor 'een paar euro verzendkosten' wordt aangeboden. Dit bedrag kan je betalen met je creditcard. Als je echter goed kijkt, zie je bovenaan de website in kleine lettertjes staan dat je helemaal geen prijs hebt gewonnen, maar meedoet aan een loterij.

Onderaan de pagina staat dat je een proefabonnement van een paar dagen voor een website met onbeperkt entertainment afsluit. Na dit proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand. Wees verstandig en gooi deze valse mail gewoon weg.

Zo herken je een valse winactie

Gerelateerd