Er gaat een e-mail rond van de zogenaamde MediaMarkt waarin staat dat je kans maakt op een cadeaukaart ter waarde van €500,-. Trap hier niet in.

Om kans te maken op de €500,- moet je drie vragen beantwoorden. Je komt bij de vragen door op 'verzilver jouw cadeaukaart' te klikken.

Kleine letters

Je komt dan op een website terecht waar de cadeaukaart ineens €1000,- waard blijkt te zijn. Dit kan je doen vermoeden dat er misschien iets niet in de haak is bij deze winactie. Dit vermoeden wordt bevestigd als je de kleine letters onderaan de webpagina leest. Hier staat namelijk geschreven dat MediaMarkt niets met de actie te maken heeft.

Algemene voorwaarden

Na de vragen op de webpagina beantwoord te hebben wordt er om je gegevens gevraagd. We raden je aan deze niet in te vullen. Naast dat MediaMarkt niets met de actie te maken bleek te hebben wordt na het lezen van de algemene voorwaarden meer duidelijk. De e-mail blijkt verstuurd door een marketingbureau dat je gegevens door wil verkopen aan andere partijen. Als je meedoet aan deze winactie zal je later lastiggevallen worden met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Negeren en verwijderen

Ons advies is om het bericht te negeren en verwijderen. Op die manier houd je je gegevens in eigen zak en houd je je inbox schoon.

Je kunt hier meer lezen over misleidende winacties

Gerelateerd