Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • E-mail 'Nike Revolution voor €3,-' leidt naar misleidende website

  E-mail 'Nike Revolution voor €3,-' leidt naar misleidende website

  Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je een paar schoenen van Nike mag uitzoeken voor maar €3,-? Wees dan alert!

  In het bericht staat omschreven dat een van de magazijnen van de afzender van de e-mail gesloten wordt. Om deze reden kun je de schoenen voor een lage prijs kopen.

  Veelgestelde vragen

  De e-mail bevat een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden op deze vragen. Daaronder is een link zichtbaar waar je je schoenen zou kunnen reserveren. Als je op deze link klikt kom je op een website terecht waar je een aantal vragen dient te beantwoorden.

  Paar schoenen

  Nadat je de hebt vragen ingevuld mag je aanklikken welk paar schoenen je zou willen ontvangen. Daarnaast wordt er naar je gegevens gevraagd. We raden je af deze in te vullen.

  Als je op 'voortzetten' klikt, word je doorverwezen naar een andere webpagina.

  Creditcardgegevens

  Deze website ziet er professioneel uit. Op de pagina staat een formulier open waar je je creditcardgegevens in dient te vullen. In de kleine letters onderaan de pagina kun je lezen wat de gevolgen hiervan zijn. Als je je gegevens invult, meld je je aan voor een lidmaatschap op popplayz.com. Dit lidmaatschap is de eerste week gratis, daarna wordt er per maand €49,95 van je rekening afgeschreven. Je zou je na een week voor het lidmaatschap kunnen afmelden en zo voorkomen dat je geld moet betalen. Er zijn online echter verhalen te lezen waaruit blijkt dat dit niet gemakkelijk gaat.

  Op de hoogte blijven?

  Je komt vast te zitten aan een lidmaatschap en het is nog maar de vraag of je de schoenen zal ontvangen. We raden je dan ook aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Wil je als eerste op de hoogte blijven van dit soort waarschuwingen? Download dan nu de Opgelicht?! App en schakel de pushmeldingen in. Ook kun je ons volgen op Twitter en Facebook.

  Gerelateerd

  zoom

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant