Van 17 tot en met 25 februari vindt de jaarlijkse huishoudbeurs weer plaats. Momenteel is een e-mail in omloop waarin zogenaamd vier gratis VIP-kaarten worden weggegeven. Let op! Dit is een misleidende winactie.

In de e-mail staat geschreven dat je vier VIP toegangskaarten hebt gewonnen voor de beurs. Door vier vragen te beantwoorden kun je je tickets claimen en direct uitprinten.

'Print hier uw tickets'

Door op 'print hier uw tickets' te klikken zou je de toegangskaarten kunnen bemachtigen. Op de website waar de link naar verwijst worden je een aantal vragen over de huishoudbeurs gesteld. Hier blijkt dat je nog helemaal niks hebt gewonnen en alleen maar 'kans maakt' op de kaarten. Om mee te dingen dien je je gegevens in te vullen. Wij adviseren je dit niet te doen.

Spamberichten en ongewenste telefoontjes

In de kleine letters onderaan de site staat geschreven dat de winactie niets met de huishoudbeurs te maken heeft. Daarnaast wordt in de algemene voorwaarden duidelijk dat hier een marketingbureau achter zit dat je gegevens wil doorverkopen aan andere partijen. Wanneer je je gegevens invult, zal je in de toekomst lastig worden gevallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes. Bovendien is bij dit soort acties de kans nihil dat de beloofde prijs daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

Meer weten?

Wij adviseren je dan ook het bericht te verwijderen. Wil je meer weten over dit soort winacties en hoe je ermee om moet gaan? Lees er dan meer over in ons artikel over misleidende winacties.

Gerelateerd