Opgelicht?! krijgt veel meldingen over een e-mail die zogenaamd afkomstig is van Albert Heijn. In het bericht krijg je het leuke nieuws te horen dat je een van de geselecteerden bent die gratis boodschappen mag doen. Achteraf blijkt echter dat je nog niets gewonnen hebt. Het gaat hier om een misleidende winactie.

De e-mail lijkt door de AH verstuurd te zijn, maar in werkelijkheid heeft de supermarktketen hier niets mee te maken.

Andere winactie

Je kunt je deelname aan de actie bevestigen door op de button in het bericht te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar website. Op deze pagina gaat het plotseling niet meer over de actie waar het in de e-mail over ging, maar over een winactie waarbij je cadeaukaarten kunt winnen.

Chatgesprek

Daarnaast is op deze website is een chatgesprek zichtbaar. In dit gesprek wordt op slinkse wijze naar je gegevens gevraagd. Let op! Als je je gegevens hier deelt, zal je later worden lastiggevallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Marketingbureau

In de kleine letters onderaan de website (zie afbeelding) is zichtbaar dat de e-mail is verzonden door een marketingbureau dat jouw gegevens door wil verkopen aan andere partijen. Als je op 'deelname voorwaarden' klikt, kun je lezen dat de kans dat je een prijs wint nihil is. Ons advies is dan ook om niet mee te doen aan deze misleidende winactie en de e-mail te verwijderen.

Gerelateerd