“Uw Digid registratie verloopt over 2 dagen”, staat in een valse sms uit naam van DigiD. Klik op de link om zogenaamd  je registratie te verlengen. 

De link in het sms-bericht uit naam van DigiD ‘digidauthuser827262728.com’ is geen officieel DigiD webadres. Een betrouwbare DigiD-link van de overheid is opgebouwd uit ‘digid.nl’.  Bovendien geeft de Rijksoverheid aan dat DigiD-berichten nooit een link of QR-code bevatten. Je kunt er dus zeker van zijn dat er cybercriminelen achter deze link zitten. Ga daarom niet in op dit smishingbericht.

Nog meer verdachte signalen

In het bericht staat ‘Digid’ in plaats van DigiD. Deze slordigheidsfout is typerend voor phishingberichten en hoef je van een overheidsinstantie niet te verwachten.

Bij de afzender staat het telefoonnummer ‘+31613585126’, dit is geen officieel nummer van de overheid. Bovendien staat bij sms-berichten van DigiD altijd ‘DigiD’ bij de afzender. Wees hierbij alsnog alertwant online oplichters kunnen het nummer ook spoofen. Hierdoor lijkt het een betrouwbaar bericht.

Valse sms DigiD

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Dit kun je doen als je toch op de link hebt geklikt

Voer een virusscan uit in verband met malware. Zorg voor een betere beveiliging van je account door ingevoerde wachtwoorden te veranderen. Indien je bankgegevens hebt gedeeld, neem dan contact op met je financiële instelling voor gepaste hulp. Let er ook op dat je je software-updates altijd direct uitvoert en geen gebruik maakt van openbare wifi netwerken, tipt DigiD op hun website.

LEES OOK: