Opgelicht?! krijgt meldingen over een valse mail uit naam van Bol.com. Je hebt zogenaamd een cadeaubon van €250 gewonnen. Je kan je prijs claimen via de link in het bericht. Doe dit niet! Je wordt opgezadeld met een duur abonnement.

Als je wel op de link in het bericht klikt, kom je terecht bij een mini-enquête. Na het invullen hiervan, komma weg kom je op de prijzenpagina terecht. Hier kan je kiezen tussen bijvoorbeeld een nieuwe Macbook en een Samsung Galaxy S9. Op de uiteindelijke productpagina wordt je prijs aangeboden voor een paar euro. Die kan je betalen met je creditcard.

Goed opletten

Let goed op als je een product hebt gekozen: je uiteindelijke 'prijs' wordt geleverd met een proefabonnement voor een entertainmentwebsite. Na het proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand. Het is ook niet zeker dat je jouw gekozen prijs wint. In de kleine lettertjes op de prijzenpagina staat namelijk dat je meedoet aan een loterij.

Te mooi om waar te zijn

We blijven het maar herhalen: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook. Je ontvangt niet zomaar een cadeaubon van €250. Ook is het heel onwaarschijnlijk dat je voor een paar euro een Apple-product ontvangt.

Wil je meedoen aan een winactie van Bol.com? Kijk dan op

Hoe herken je valse winacties?

Gerelateerd