Wegens inactiviteit omtrent je beveiligingsstatus, zullen jouw ICS-account en card binnen twee werkdagen worden geblokkeerd.

Het ICS-systeem heeft zogenaamd gemerkt dat je nog geen ‘tweestapsbeveiliging’ gebruikt. “Scan de onderstaande qr code met uw mobiele smartphone om doorverwezen te worden naar het beveiligingsformulier” staat er in de mail. Scan de QR-code niet en verwijder de mail, want dit is een vorm van qhishing.

Valse ICS-mail

Blijf met de gratis Opgelicht?!-app (Android en iOS) op de hoogte van de laatste qhishing berichten zodat je geen slachtoffer wordt van online oplichting!

Hoe herken je een nepbericht?

  • Bij de afzender staat ICS. Als je je muis op het mailadres zet, zie je dat het mailadres ‘nadadringend@skynet.be’ is. Dit is geen officieel mailadres van ICS. 
  • Hoewel het officiële ICS-logo wordt gebruikt, is dit de oude versie. Sinds 28 februari 2024 is ICS overgestapt naar een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het oude logo wordt dus niet meer gebruikt in hun communicatie. 
  • Er staan meerdere spel- en grammaticafouten in het bericht zoals ‘accoun’, ‘qr code’ en ‘ons systeem gemerkt dat’. Dit is kenmerkend voor phishing berichten.
  • De mail heeft een onpersoonlijke aanhef “geachte relatie”. Dit doen oplichters om hetzelfde bericht naar een groot aantal mensen tegelijk te sturen. 
     

Heb je toch op de link geklikt?

LEES OOK