Heb je een e-mail uit naam van PostNL ontvangen waarin staat dat het bedrijf geprobeerd heeft om een pakket bij je af te leveren? Laat je niet misleiden! Het is een vals bericht.

Volgens de mail is je adres dat bij het postbedrijf genoteerd staat een niet bestaand adres. Daarom is je pakket zogenaamd nog niet geleverd. Om dit zo snel mogelijk geleverd te krijgen, vraagt het bedrijf je enkele stappen te ondernemen.

Track & trace

Allereerst spoort het bericht je aan om te klikken op de button 'Track & Trace'. Je komt terecht op een website waarop je zogenaamd kunt aangeven waar en wanneer je het pakket wilt ontvangen. Hierna hoef je alleen nog je gegevens achter te laten. Maar doe dit niet!

Lees de kleine lettertjes

Lees voordat je je gegevens deelt de kleine lettertjes onder het formulier. Hier wordt duidelijk dat PostNL niets met deze actie te maken heeft. Achter het bericht schuilen 'sponsoren' die jouw gegevens in handen willen krijgen. Wanneer je je gegevens invult, geef je de 'sponsoren' toestemming je in de toekomst lastig te vallen met aanbiedingen per telefoon en/of mail.

Advies

Wij adviseren je het bericht direct uit je mailbox te verwijderen. Wanneer je twijfelt aan de echtheid, kun je altijd contact opnemen met het echte postbedrijf via de officiële website.

Wil je meer weten? Lees ons artikel over valse e-mails.

Gerelateerd