De Fraudehelpdesk waarschuwt voor valse e-mails uit naam van DigiD. Het bericht dat momenteel in omloop is, heeft als onderwerp: 'DigiD tijdelijk onbereikbaar door vereiste verificatie'.

Kredietgegevens

Volgens het bericht vindt er op 10 september een update plaats en brengt dat veranderingen met zich mee. "U krijgt uw financi?le gegevens in te zien op de nieuwe pagina ‘Kredietgegevens’", schrijven de oplichters. Hier is duidelijk te zien dat de mail slecht is geschreven. Dat is een van de kenmerken van een valse e-mail. Ook is het woord DigiD elke keer op een andere manier geschreven.

Link

In de mail staat een link die zou verwijzen naar 'uw kredietgegevens'. Wie met zijn muis boven de link hangt zonder erop te klikken, ziet in programma's als Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook het adres linksonder in beeld verschijnen. De link leidt naar een totaal ander adres (Zie voorbeeld). Die site heeft niets met DigiD te maken.

Advies

Klik niet op de link! Doet u dit wel, dan kunt u het slachtoffer worden van phishing. Ook kan malware op uw computer worden geïnstalleerd.

Voorbeeld: