Geregeld waarschuwen we voor valse e-mails die verstuurd worden uit naam van ABN AMRO. Momenteel is er weer een variant in omloop. In de mail wordt aangeraden het account van je internetbankieren te updaten.

In het bericht wordt benadrukt dat ABN AMRO bezig is met het veiliger maken van het systeem. Zo zou je met je geüpdatete account beter beveiligd worden tegen skimming en zouden er minder storingen plaatsvinden in de vernieuwde webomgeving.

Misbruik je gegevens

Om je vernieuwde account aan te vragen, dien je op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! Hoewel er in het bericht staat dat je beter beveiligd zal zijn is het tegendeel echter waar. Achter deze e-mail schuilen criminelen die uit zijn op je gegevens. De link in het bericht verwijst niet naar de officiële website van de ABN AMRO. Het bericht is dus niet van de bank afkomstig. Het is phishing.

Advies

Heb je deze e-mail ook ontvangen? Wij adviseren je om deze onmiddellijk te verwijderen. Heb je een soortgelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met ABN AMRO via hun officiële website.

Meer informatie over hoe je valse e-mails kunt herkennen

Gerelateerd