Het lukt PostNL zogenaamd niet om vandaag je pakket te bezorgen, wordt beweerd in de frauduleuze mail. Gelukkig kun je het pakket volgen met een track & trace code.

“Je pakket komt iets later, sorry!”, staat in de phishingmail uit naam van PostNL. Het postbedrijf laat zo snel mogelijk weten wanneer ze langskomen. Onderin het bericht staat een button waarmee je naar de track & trace pagina kunt gaan om je pakket te volgen. Klik hier niet op, want dit is een valse link.

Voorkom dat je in phishing namens PostNL trapt

Het bericht ziet er op het eerste oog vrij bonafide uit. Het logo en de huisstijl corresponderen met de echte huisstijl van PostNL. De mail bevat ook geen spelfouten of andere verdachte signalen. Dit maakt het erg lastig om snel te spotten dat hier online oplichters achter zitten. 

PostNL Phishingmail | Bron: Fraudehelpdesk

Onlangs heeft PostNL een nieuwe maatregel getroffen om phishingberichten aan te pakken: met een anti-phishingcode. Maak gebruik van deze dienst om te voorkomen dat je in phishing namens PostNL trapt. En blijf met onze gratis Opgelicht?!-app op de hoogte van de laatste phishingmails (voor Android en iOS). 

Heb je op de track & trace button geklikt?

Wees niet te hard voor jezelf, het komt vaker voor dan je denkt. Je kunt voor de zekerheid een virusscan doen en je ingevoerde wachtwoorden veranderen.

LEES OOK: