Let op! Criminelen versturen een e-mail uit naam van Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) waarin staat dat je direct je schuld moet betalen voor er ‘zeer ernstige gevolgen’ zullen volgen. Trap er niet in.

In de e-mail staat dat je, ondanks meerdere aanmaningen, nalatig bent met het aflossen van je schuld. Als je het bedrag nu niet betaalt, zal het CJIB zogenaamd het Openbaar Ministerie inschakelen en zullen er 'ernstige gevolgen' zijn. Zo zou je bankrekeningnummer geblokkeerd worden en zou je zelfs voor veertig dagen in hechtenis moeten.

Maak geen geld over!

Om dit te voorkomen, moet je per direct het geld overmaken naar het rekeningnummer dat in het bericht beschreven staat. Doe dit niet. Dit rekeningnummer is niet van CJIB.

Verwijder dit soort berichten

Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het meteen uit je mailbox. Voor oplichters is dit een populaire truc om je geld afhandig te maken. Dagelijks ontvangt Opgelicht?! meldingen over dit soort berichten. Het Centraal Justitieel Incassobureau stuurt nooit boetes of aanmaningen per mail. Onthoud dit goed. Mocht je toch je twijfels hebben bij een mail die van deze organisatie afkomstig is, neem dan contact op via de contactgegevens op de officiële website.

Gerelateerd