Opgelicht?! waarschuwt vaak voor phishingmails waarin wordt gevraagd om je bankpas op te sturen. Er is wederom een e-mail in omloop met deze vraag, dit keer uit naam van de Rabobank. Pas hiervoor op en stuur nooit je bankpas op!

Het bericht introduceert 'een nieuwe betaalpas'. Deze is zogenaamd beter beveiligd tegen fraude en voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Omdat je huidige bankpas binnenkort vervalt, moet je de nieuwe pas aanvragen. Dat kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Phishingsite

Je wordt doorgeleid naar een phishingsite waar je moet inloggen met je bankgegevens. Vervolgens moet je persoonlijke gegevens invullen, zoals je naam, adres én je pincode. Met deze gegevens kunnen de oplichters identiteitsfraude plegen.

Bankpas opsturen

Op een van de volgende pagina's staat een adres waar jij je bankpas naartoe moet sturen. Dat is zogenaamd het adres van de bank, maar als je op internet zoekt zie je dat je eigenlijk wordt doorgestuurd naar een woonwijk in Den Haag. Hier hengelen oplichters jouw bankpas uit de brievenbus. Terwijl jij geduldig wacht op je nieuwe bankpas trekken de fraudeurs je hele rekening leeg.

Tips tegen phishing

Als je een bericht van je bank krijgt, is het belangrijk om goed naar de afzender van de mail te kijken. In dit geval is dat geen officieel e-mailadres van de bank. Kijk ook altijd goed naar de link waar je naartoe wordt gestuurd. Ook in dit geval heeft het linkje niets te maken met de Rabobank. Wees dus verstandig en gooi deze phishingmail gelijk weg.

Meer tips om phishing tegen te gaan

Gerelateerd