Opgelicht?! ontvangt veel meldingen over een e-mail die verstuurd wordt uit naam van de Rabobank. Volgens het bericht introduceert de bank een nieuwe betaalpas die online aangevraagd moet worden. Let op! Dit is een valse e-mail.

In de e-mail staat dat de Rabobank een nieuwe betaalpas heeft ontwikkeld die beter is beveiligd tegen frauduleuze praktijken en voldoet aan Europese veiligheidsvoorschriften. Ook zou je met de pas automatisch zijn verzekerd tegen fraude.

Formulier invullen

Je kunt de nieuwe betaalpas zogenaamd aanvragen door een online formulier in te vullen. Via dit formulier proberen kwaadwillenden jouw gegevens, waaronder je pincode, in handen te krijgen. Vervolgens krijg je het verzoek je betaalpas op te sturen naar een adres. Criminelen onderscheppen de post en kunnen vervolgens met jouw bankpas en pincode geld van je rekening afhalen.

Advies: stuur nooit je bankpas op

Banken zullen je nooit vragen per post je bankpas op te sturen. Als je dit verzoek krijgt, kun je er zeker van zijn dat het foute boel is. Heb je de e-mail ook ontvangen? Gooi deze dan in de digitale prullenmand.

Lees hier alles over deze truc: bankpas-phishing

Gerelateerd