In Schiedam vonden de afgelopen tijd veel diefstallen plaats door oplichters die zich voordeden als thuiszorgmedewerkers. Ook elders in het land gebeurt dit geregeld. Daarom is het van belang zelfstandig wonende ouderen te blijven waarschuwen.

Bij de babbeltruc bellen twee mensen aan bij zelfstandig wonende ouderen. Ze vertellen dat ze van de thuiszorg zijn. Eenmaal binnen bestelen ze hun nietsvermoedende slachtoffers.

Familieleden geïnformeerd

Afgelopen zaterdagochtend informeerde thuiszorginstelling de Frankelandgroep familieleden van alleenwonende oudere cliënten per telefoon over de golf aan diefstallen. De familieleden zijn verzocht om de ouderen te waarschuwen.

Voorkom babbeltrucs

Niet alleen in Schiedam komt deze babbeltruc voor. Ook elders in het land worden geregeld ouderen bestolen door oplichters die zich bijvoorbeeld voordoen als medewerker van de thuiszorg. Waarschuw de ouderen in jouw omgeving ook voor dit soort oplichtingstrucs. Bespreek met hen deze tips om de kans te verkleinen dat zij slachtoffer worden van een babbeltruc.

Bron: Deschiedammeronline.nl

Gerelateerd