Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Waarschuw ouderen voor babbeltrucs!

  Waarschuw ouderen voor babbeltrucs!

  Ouderen zijn voor oplichters een geliefd doelwit. Maar al te vaak worden hoogbejaarden het slachtoffer van een babbeltruc. Daarom is het van belang hen te blijven waarschuwen voor deze vorm van oplichting.

  Maandagochtend was het raak in Haarlem. Een 91-jarige bewoonster uit de Jan van Galenstraat (Houtvaartkwartier) werd door middel van een babbeltruc bestolen van 1000 euro. Rond 10:30 uur belde een man aan bij de vrouw. Hij vertelde geld nodig te hebben voor de buurvrouw, die bij de slager stond en niet kon betalen. De man wist de naam van de buurvrouw te noemen, waarschijnlijk om vertrouwen te winnen. Het slachtoffer was zelfs zo goed van vertrouwen dat zij haar pinpas en code meegaf aan de verdachte. Die pinde 1000 euro en ging er met dit geldbedrag vandoor. Opvallend is dat de man de pinpas van de vrouw heeft teruggegooid in de brievenbus.

  Zondag werd een 94-jarige vrouw het slachtoffer van een oplichtster die haar geld afhandig maakte met een smoes over pech met de auto.

  Advies

  De politie vraagt buurtbewoners alert te zijn. Belt iemand met een dergelijk zielig verhaal bij je aan, bel dan direct de politie. Blijf vooral ook ouderen in je omgeving waarschuwen voor dit soort oplichtingstrucs.

  Bron: Facebook.com/politiehaarlem

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

  Reacties (0)

  Op de Opgelicht?! website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

 • Ook interessant