Heb jij een verzekering bij Univé? Pas dan op, want er is een valse sms in omloop waarin wordt gevraagd of je wil inloggen op je account om je teruggave te regelen.

Uit een zogenaamd onderzoek is gebleken dat 82,8 procent van de bevolking in Nederland nog niet zijn ziektekosten heeft teruggevraagd. In de valse sms uit naam van Univé word je erop geattendeerd om nog eens je teruggave aan te vragen. De oplichters maken je wijs dat je dit snel en vertrouwd kan doen door op de link te klikken.  

De sms is verstuurd door het nummer: ‘+31 622 436 359’. Dit is geen nummer van Univé, meldt een medewerker van de cyberhelpdesk. Klik niet op de valse link, want met deze sms proberen online oplichters je gegevens te bemachtigen of malware te installeren. Dit wordt ook wel smishing genoemd.

Univé smishingbericht

Op de hoogte blijven van online oplichting? Met onze gratis Opgelicht?!-app maken oplichters bij jou geen kans (iOS en Android).

Hoe weet je of dit Univé-bericht echt is?

  • Een woordvoerder van Univé’s cyberhelpdesk geeft de volgende tips: 
  • Bel bij twijfel Univé op 0592 - 349340. Univé heeft ook een cyberhelpdesk, deze is 24/7 kosteloos bereikbaar: 0592 74 22 22. Je kunt dan verifiëren of het bericht daadwerkelijk vanuit Univé is verstuurd.
  • Log in op Mijn Univé om te verifiëren welke berichten er voor jou klaar staan. Hier staat bijvoorbeeld welke factureren er voor jou klaar staan en je kunt hier jouw persoonlijke gegevens wijzigen. 

Toch op de link geklikt?

  • Voer een virusscan uit in verband met malware.
  • Verander ingevoerde wachtwoorden.
  • Informeer het cyberhelpdesk van Univé voor verdere gepaste hulp.
  • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij indien je bankgegevens hebt gedeeld. 

LEES OOK