Het is weer zover: er is een phishingmail uit naam van Rabobank in omloop. De titel van de e-mail klinkt ditmaal als volgt: 'Voorkom permanente beperking van uw betaalpas'. Laat je hier niet door bang maken!

Volgens het bericht heeft de bank je al meerdere malen via verschillende wegen proberen te bereiken. Ze willen je namelijk vertellen dat je gebruik maakt van een verouderde bankpas. Je zou tot 6 mei kosteloos een nieuwe pas kunnen aanvragen.

Tekst URL

Je kunt de nieuwe kaart aanvragen door op de link in de e-mail te klikken. Je komt dan op een website terecht die sprekend lijkt op die van Rabobank. Op de pagina staat dat het bericht veilig is als de URL (in de adresbalk) begint met bankieren.rabobank.nl. De URL van deze webpagina begint zelf niet met de aangegeven tekst.

Pinpas opsturen?

Daarnaast komt het e-mailadres van de afzender niet overeen met dat van Rabobank. Op de website wordt overigens gevraagd of je je pincode wil wijzigen. Dit zou Rabobank je nooit op deze manier vragen. Ook staat op de website dat je de zogenaamd verouderde bankpas op moet sturen naar een adres in Doetinchem. Doe dit niet! Criminelen onderscheppen de post en plunderen vervolgens je rekening.

Verwijder de e-mail

Kortom: dit is een phishingmail die verwijderd dient te worden. Zo voorkom je dat oplichters toegang krijgen tot je betaalkaart en je bankrekening.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd