Volgens een bericht van 'Rabobank' zou je je Rabomail al een tijd niet geopend hebben. Om deze reden heeft de zogenaamde bank je een e-mail gestuurd. Ze willen je erop attenderen dat je een nieuwe betaalpas aan moet vragen. Trap hier niet in! Het is phishing.

In de e-mail staat geschreven dat je nieuwe kaart aan dient te vragen voor 22 april 2018, hierna zal het je geld kosten. Oplichters schrijven in phishingmails vaker urgente boodschappen. Zo proberen ze je in hun val te laten trappen.

Toegang tot bankgegevens

Je kunt je nieuwe pinpas aanvragen door op de link in het bericht te klikken. Je komt dan op een website terecht waar een inlogscherm openstaat. Vul hier niets in! Als je hier je gegevens invult, krijgen de criminelen achter de e-mail toegang tot je bankgegevens.

Verwijder het bericht onmiddellijk

Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het dan onmiddellijk! Zo voorkom je dat oplichters frauduleuze praktijken met jouw bankgegevens aangaan. Twijfel je over de echtheid van een dergelijk bericht? Lees dan ons artikel waarin we uitleggen hoe je een valse e-mail herkent.

Gerelateerd