De politie waarschuwt voor een babbeltruc waarbij oplichters zich voordoen als postbode. Op slinkse wijze proberen deze criminelen je bankpas en pincode in handen te krijgen. Pas goed op als iemand je vraagt aan de deur te pinnen!

Vorige maand werd een inwoonster van Almere slachtoffer van deze truc. Een man en een vrouw, gekleed in PostNL kleding, stonden met een pakketje bij haar voor de deur. De vrouw verwachtte op dat moment daadwerkelijk een pakket van PostNL en haar naam stond op het pakje dat de twee bij zich hadden.

Portokosten

Het tweetal vertelde dat er nog wel €2,- portokosten gepind moest worden op een mobiel pinapparaat. Contant betalen kon niet. Nadat de vrouw haar pas in het apparaat had gestoken en haar pincode had ingevoerd, nam de man het pinapparaat over. Hij vertelde dat er een storing was en dat de twee later op de dag terug zouden komen.

Rekening geplunderd

Later bleek dat er die middag een groot bedrag van de rekening van het slachtoffer was afgeschreven en dat de vrouw een valse pinpas terug had gekregen. De pincode is afgekeken of opgeslagen bij het invoeren op het mobiele pinapparaat.

Vraag legitimatie

Wees alert op situaties waarbij je zomaar aan de deur moet betalen. Als je iets niet vertrouwt vraag dan altijd om legitimatie!

Bron: facebook.com/Almere247

Gerelateerd