Wil jij jouw tuin of huis opleuken met wat groen? Koop jouw planten, hagen, bomen of palmen in ieder geval niet bij ‘plantplezier.com’. 
 

Van hagen, heesters, bamboe en grassen tot bomen, palmen, klimplanten en kamerplanten. ‘Plantplezier.com’ biedt een enorm assortiment planten aan. Slim is het alleen niet om hier iets te gaan bestellen, want uit onderzoek van de politie is gebleken dat dit een malafide webshop betreft.

De politie deed onderzoek naar deze webshop

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) deed onderzoek naar deze webshop en kwam tot de volgende bevindingen:

  • Op de website worden meerdere talen door elkaar gebruikt, terwijl de webwinkel zich op Nederland richt.
  • Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
  • Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
  • Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.

Bovendien zijn de webshops ook toegevoegd aan de lijst van malafide handelspartijen van de politie en de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Toch een plant besteld bij ‘plantplezier.com’?

Schaam je niet, want dit kan iedereen overkomen. Doe in ieder geval aangifte bij de politie en voorkom dat je in de toekomst weer besteld bij een malafide webshop door ze te herkennen met deze tips.

Download daarnaast ook de gratis Opgelicht?!-app (iOS en Android) om als een van de eersten op de hoogte te blijven van actuele malafide webshops. Check ook of je je geld kunt terugkrijgen en neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor de juiste hulp.

Opgelicht?! garandeert niet de volledigheid van de webshop alert. Webshops waarover geen alert wordt gegeven, zijn niet per definitie betrouwbaar. Opgelicht?! is dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van aankopen bij malafide webshops. Gaat dit over jouw webshop en heeft u vragen over dit bericht of ben je van mening dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.

Lees ook