In een e-mail van 'Ziggo' staat geschreven dat je korting op je abonnement kunt krijgen als je inlogt op Mijn Ziggo. Dit bericht ontvangen? Ga hier dan niet in mee! Je hebt met een phishingmail te maken.

Volgens het bericht krijg je als trouwe klant een jaar lang elke maand €15,- korting. De zogenaamde Ziggo doet dit om je tevreden te houden.

Creditcardgegevens

Het enige wat de afzender van de e-mail van je vraagt is dat je je creditcardgegevens invult en dat je inlogt op Mijn Ziggo. Je kunt dit doen door op de button in het bericht te klikken. Er wordt benadrukt dat de aanbieding tijdelijk beschikbaar is, dus dat je niet te lang moet wachten. In phishingmails staat vaak een dergelijke urgente boodschap waarmee oplichters proberen je gegevens te ontfutselen.

Phishingsite net echt

De button verwijst naar een website die sprekend lijkt op de echte website van Ziggo. Het e-mailadres van de afzender van de e-mail verraadde echter al dat het om een vals bericht ging. Dit e-mailadres komt namelijk niet overeen met het adres van Ziggo. Op de phishingsite staat een inlogscherm open waar je je gegevens in dient te vullen. Vervolgens moet je je creditcardgegevens delen. Doe dit niet! De oplichter achter de e-mail wil frauduleuze praktijken met je gegevens uitvoeren.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder de e-mail onmiddellijk. Zo voorkom je dat jouw gegevens voor criminele activiteiten gebruikt zullen worden. Je kunt op de officiële website van Ziggo informatie vinden over het herkennen van een phishingmail. Ook Opgelicht?! schreef hierover.

Gerelateerd